Archive for July, 2013

Jag tar min längtan och går till skogen.

Mediterar på berget vid vår sjö.

Med mig hem följer gräs till missen, nässlor till frukost, grenen. Och dessa ord:

I want to live my life gathered with my people around a fire.

20130730-092801.jpg

Happy littlewing!

20130725-162534.jpg

Osteopathy from heaven

Jag har sagt det förr: när det gäller bodyworkers – naprapater, kiropraktorer, osteopater, massörer, cranio healers – är jag extremt kräsen.

Jag har gått i behandlingar sen jag var 14 år. Jag har en kropp som är känslig och som behöver en del hjälp. Och som jag känner oerhört väl. (Jag vet direkt när någon inte känner in den. Och den får inget göra med den!)

Men ibland finns det någon som känner min kropp, kanske inte bättre än mig själv, men… på andra sätt. Som jag inte gör. För att jag inte är en megautbildad doktor i osteopati som slukar medicinsk forskning som jag slukar gröna smoothies. Som ser mekaniken inunder allting, och vet vad kroppen behöver.

Och dessutom har ett jätte-jätte-stort hjärta. 

Är väl på mitt femte år nu hos Jean Pinto, mästerosteopaten, doktor i osteopati. 

 

Här finns han:
Nybrogatan 64
STOCKHOLM

tel: 08-502 111 73


Happy Birthday from the Universe!

Udda händelse. Men ändå inte.

Det går inte att bli alldeles förvånad. Men glad!

På tåget hem var det tomt. Bara jag och en kvinna i min del av vagnen, jag noterade att hon hade en del kassar och inslagna blombuketter.

Försjunken i en chat på min iPhone lade jag inte märke till när hon gick av. Men sen höjde jag blicken, för att se två främmande föremål en bit på golvet framför mig. Två av blombuketterna.

Kvinnan hade gått av och tåget åkt vidare, så jag kunde inte få tag i henne. Det fanns inget sätt alls att spåra henne från blombuketternas neutrala identitet. Eller?

Jag tog förstås med blommorna hem, för att pyssla om dem i vaser med skönt vatten. : )

Tillbaka till spårandet.

Buketterna kom från en blomsterhandel i Tensta. Jag ringde upp. Innehavaren av blomsteraffären, härligt brytande på något främmande språk, visste vem kvinnan var: “Ja, hon brukar handla här! Hon skulle ge buketterna till läkare och sjuksköterskan. Hon var så glad för de fina blommorna jag gjort!”

Jag lämnade mitt nummer. När de möts igen kan hon berätta vad som hänt med blommorna, och var de finns ifall köparen vill resa söderut igen (Tensta är norr om stan, jag bor söderut). Om inte, så är de ett prima tillskott till min födelsedag i morgon den 26 juli. 

TBC…

Joseph Campbell

True freedom

True freedom is to know my true Essence: Infinity, endless Being, Love beyond love.

Living this true freedom within my own skin, is being me, just me, in every circumstance. 100 % honest and authentic with myself. Not posing, breathing, speaking, coughing, blinking or moving even an arm to think I please or suit anyone else.

The greatest way on earth to contribute, is to be relax and be fully myself. No adjusting. And to forgive myself for every instant I’m not managing to relax fully into that wonderfulness. Because I am human, and learning how to relax, day by day, year after year… ♥