Blog

Workshops & trainings

EMBODY YOUR FUTURE SELF
coming soon
>> read more

 

BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Solglitter och dansande fötter, det är PREMIÄR för min nya yoga- och dansblogg på friskvårds- och hälsotidningen KURERA. Du hittar nya bloggen HÄR.

yoga_header

Detta blir faktiskt min fjärde yogablogg och jag är förstås både stolt och glad att få dela mina tankar och min tid med alla Kureras läsare. “MOVEMENT MEDICINE” kommer att handla om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor: från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Hope to see you here! Mia

Dance Pray Love

Resting in peace

utmost stillness

Creation of motion

and chaos

is not touched.

 

May all beings

dip and sip and

bathe

 

in this nectar.

 

And may it dissolve

my heart

home.

Flickanmedsolagget

 


Yoga morning

Another blessed day in San Anselmo, CA.

Began with a morning practice at the local yoga studio. I especially liked the Slowmotion Prana practice. I’ll share it when I come home!

Sunshine breakfast on the home porch.

Afternoon date with beloved lifetime friend Joanne, 87, in Belvedere!

Preparing the house for the return of its (real) master. : )

Dinner and the exodus of the Xmas Tree! with my dancing friend Kim.

And it might rain today!!! Fingers crossed, rain dance danced!!

mi

Soul Motionistas!

Vår tribe på Esalen julen 2013. Yay! Beauty all around and within.

esalentribe1

Graced to spend the first day of this new year 2014 in Malibu with these beautiful souls!

May our dreams manifest.

May our hearts speak softly.

May we dream with clear minds.

The year of the Heart. Let’s do this, people!

My love, Mia –

1501564_10151966048250415_1834806646_o 1498860_10151966048255415_16133327_o 1501564_10151966048265415_785814776_o 1501137_10151966048270415_1682123080_o 1518577_10151966048390415_134755958_o malibu4 malibu2 malibu1


Ode to California

California

 

You provide

nourish me

with perhaps

200 times the

prana

that my life in Sweden holds.

 

I owe

to myself

my art

my commitment

to this prescious life,

to honor that.

 

 

And besides,

 

Where else

would I find myself at the ukulele club

every Saturday between 2-4?

 

; )

 

1558497_10151960279440415_2061807630_n

 

 

 

 

Souls in motion and Love at Esalen

Saturday morning in San Anselmo, landing in my home away from home for the next two weeks, a wonderful little hill held house of my beloved friend and teacher who’s also away from home.

Not quite ready yet to summarize or have my Esalen week descend into words here, the seven days (and life times) of movement and stillness with the Soul Motion community under the loving and wise wings of Zuza Engler and her Scott Engler and all the other loving hands and hearts supporting the space. Deep prayer deep healing deep gratitude deep joy!!!

Hummingbirds, hugs, hot tubs, Esalen’s beauty holding space for the space, and about two billion butterflies reminding us of how to use it. And how to land gracefully with a new body, a bigger Heart, a new day.

Thank you All for being there with Me.

esalen sandie ed amanda randi michelle bug esalen v

br

20131227_134323 20131227_134318 santa humm pam

group hug ronski sunset group bradley randymi

edmi

Soul Motion

Take the Spiral Staircase down from the Tower of Thought and enter the Heart.

-Vinn Arjuna Martí

floral-heart-art


California, I’m ready for You!

Excited and blessed to head out for California tomorrow to be in Soul Motion with Zuza and Scott Engler at Esalen to start with, continue the dance with Arjuna Vinn Martí, Michael Molin-Skelton and more and in January in chakra prana flow wisdom with Shiva Rea in LA. Blessed! And I will pass on everything that I receive!! dance

Min flygvän Ann

ann ireland

Nu ska ni få höra en historia! På flyget från Stockholm hamnade jag bredvid en dam från Canada, jag hjälpte henne med något och vi fann varandra. Vi skulle båda via Oslo till New York, så jag lovade henne att lotsa henne på Oslos flygplats.

Denna härliga kvinna hade varit en vecka i Stockholm för att fira NOBELPRIS, nämligen sin mycket nära vän ALICE MUNROE‘s pris, hon var där som anhörig helt enkelt. Va?! Så fantastiskt! Jag fick resa till Oslo med en litteraturpristagares anhörig (de var tror jag 12 st sammanlagt som representerade Munroe, inkl alla förlagsmänniskor och översättare). Så spännande! Hon berättade för mig om Alice, bland annat om att hon skriver endas noveller och tydligen är den första pristagaren i litteratur som är novellist! Hur hon lever och alltid har levt sitt enkla liv i Canada, med många barn, skrivandes på sina lediga stunder.

När vi kom till Oslo var vår connecting flight nästan två timmar sen, så vi hittade ett skönt ställe att hänga på och “look out for each other”. Där berättade jag lite mer om mitt yrkesliv med yogan, dansen och skrivandet. Slank lite in på att jag “just nu testar om jag trivs med att skriva roman”. “Ah, vad kul”, sa min nya vän, “jag är romanförfattare!”

Och ingen mindre än en berömd romanförfattarinna vid namn Ann Ireland, vars första roman vann ett stooooort pris på 50 000 dollar och sen blev gjort en storfilm av. Vilken? “The Pianist”** av Roman Polanski! Romanen Ann skrev hette A Certain Mr. Takahashi.

** OK, time for a correction! :-) Min flygvän Ann skrev till mig och berättade att filmen som gjordes på hennes första roman mycket riktigt hette The Pianist, men producerades många år före Roman Polanski’s The Pianist.

Hon undervisar i skrivande för att försörja sig också ;) och GISSA OM jag hade fantastiska samtal med detta proffs?!

Det var sååååååååååå givande. En sak hon sa var: Det tar kanske fem år av skrivande av det som sen blir en bok (det tog henne fem år att skriva den första romanen, som blev så berömd och prisbelönt). Hon slänger kanske 80 % av det hon skriver. Ibland känns det som INGET har hänt i texten, den kommer inte bli till NÅGONTING. Men – sen poff, så händer det.

Och, som hon sa, så är det för Alice Munroe också.

Tack, mitt fantastiska liv, för all magi som jag lever i.

Yogalördag i Marabouparken

Yes! Nu på lördag 16 november är det Prana Flow-morgon i Sundbyberg. 120 kr inträde för yoga och konsthall. Start 11.15. Ta med en matta och join us! <3

Läs mer här: Yogalördag i Marabouparken

m.IMG_0909cutcut

 


Sörj ej för mig, Göteborg!

En piccoloklädd lång yngling bjuder på “kjex” på stan. “Orrriginal-kjex var det här!” Jag går omkring i Linnékvarteren i Göteborg. Här har jag bott. Tre år bodde jag här. Det var ett annat liv. Slottskogen ligger så, men där var jag aldrig. Jag pluggade och jobbade extra på Sahlgrenska. Kvarteren är fulla med avlägsna minnen. Spårvagnarnas ljud. Nattlivet, flera timmar bort. Jag vandrar långsamt på gatorna. Det ligger lite högt här, luften är klar. En jättelång trappa leder mig ner till Linnégatan. Den trappan är inte i Stockholm, den är tveklöst i en annan stad, den skulle till och med kunna vara i ett annat land, förstår ni hur jag menar? Man vet att man är bortrest från sin hemstad. Man skulle kunna placera mig där mitt i natten, med ögonbindel, ta av ögonbindeln, och jag skulle veta, att jag inte längre var hemma. Jag hittar en stråkaffär. De gör stråkinstrument! Jag blir glad. Vips har jag letts in på en fin italiensk restaurang. Det är jag och lite (andra) medelålders gäster. Jag läser på menyn: Spagetti med vår kärleksfullt tillagade pesto. Checkar in med hjärtat, det svarar: “Oh ja, vi är på rätt middag. Här sätter vi oss ner och lyssnar, och äter.” Det enda som saknas är sällskap. Men min servitör, från Sicilien, tar hand om mig som en prinsessa. Och bjuder mig på macchiato på maten.

Tack.

20131101-185833.jpg

20131101-185843.jpg

20131101-185857.jpg

20131101-185917.jpg

Skrivbordsyoga, 7 minuter!

Med vännen och magnifika yogaläraren Julie Martin från Brahmani Yoga i Goa.

Hur yoga förändrar din kropp, samma dag du börjar

Superb artikel i Huffington Post om yogans dokumenterade effekter

– direkt efter en klass

– efter några månader

– med åren.

Full av länkar till artiklar. Läs den här!

(Snabbresumé: Det handlar om förbättrad hjärnkapacitet, stressnivåer, flexibilitet, lungkapacitet, blodtryck, sexuell förmåga, ångest, ryggsmärta, balans, benstomme, viktproblem och hjärtsjukdomar!)

 

BodyOnYoga


Gratis prova-på-klasser hela november!

 

Vill du hjälpa mig att sprida Yoga på Yobbet? Min vision för företagsyogan 2014 är att växa med 150 %.

Om du vill rekommendera yogan till dina vänner, kompisar, släktingar, barn, föräldrar, så berätta att i november ger jag gratis prova-på-klasser inför nästa termin i Stockholm.

Allt som behövs är en lokal på företaget och minimum 5 st deltagare. En prova-på-klass bokas på mail eller telefon nedan. Hela november!

Mia Hozhona
Maila mia @ littlewing . se
Ring 073 680 73 03

 

NEWS om helgen!

Javisst, klicka HÄR för att läsa mer:

Happy, Lucky Yoga Teacher with a wish list

Morgonen (tre dagar före fullmåne) började lite känslomässigt stökigt, så jag inledde dagen med en lång meditation av Carolyn Myss, genom alla chakran. Flyttade in i varje del av mig själv. Kände efter hur det stod till i varje del. Var jag kände mig stark och klar, vad jag saknade eller längtar efter.

En observation som slog mig, var att nästan allt jag gör, varje dag, i mitt arbete och skapande, är nytt. Det är är nytt, nyskapande, och kräver alltid mod i större eller mindre utsträckning. Mod, dvs energi.

Jag ägnar mig helt enkelt väldigt lite (eller aldrig) åt rutinarbete, dagar som jag är van vid. Arbetskamrater jag sett sen flera år. Rum jag suttit i om och om igen. Och det är klart att det kräver mycket kraft och energi. Men det är också sådan jag har valt att vara. Ett konstnärsskap innehåller väldigt mycket såna bitar. Ett ledarskap likaledes. Det kräver mod och mindfulness, närvaro i stunden. Jag får finna och skapa andra livsdelar som supportar det, för att uppnå balans. Andra delar i livet som ger trygghet, rutin, stabilitet och vila. Det är viktigt och mycket kärt. (Och ja, det vore sååå skönt att ha en ateljé, för att inte säga en gård, där allting hände, årstid efter årstid, år efter år. Det är välkommet!!)

Men i allafall. Jag reflekterade alltså över hur krävande det ibland är att arbeta som jag gör. Och hur det känns när det känns krävande. Och jag tänkte lite sådär föräldraaktigt, att “Meh, du borde göra mer trygga, lugna, vanemässiga (läs: fastanställda) saker, Mia”. Och det kanske jag borde, ifall övriga livets områden av trygghet och stabilitet inte räcker till för att skapa balans (se den efterlängtade ateljén och gården ovan!).

Ja. Och så vidare.

Men sen.

Sen kommer jag till dagens Yoga På Yobbet lunchklass. Och då kommer belöningen, så rik, så rik.

Lyckan när:

– en yogaelev efter lunchklassen kommer tillbaka in i salen, ombytt, för att “Jag bara MÅSTE få säga hur GLAD JAG ÄR att jag började med den här yogan!! Det är det bästa jag har gjort på… evigheter.”

– jag får höra att en annan elev har sagt om mig: “Mia räddar liv. Hon vet bara inte om det.”

Ja, då är jag en mycket lycklig människa.

Men ateljén, gården, bina, djuren, dofterna, ljuden, verktygen, ljuset, gårdsmänniskorna, och barfotagången på marken, är mycket välkommen (på nytt) in i mitt liv. Yoga = the art of Balance. <3


Life saver

Det hör är min osteopat Jean Pinto. Han har just lagt tillrätta min rygg, öppnat min diafragma och säkert tagit hand om annat i kroppen som jag inte ens vet om. En 1st Class vetenskapsman med största hjärtat.

Som han bryr sig om människor! Som han faktiskt räddar liv.

Hittas på pintoandco.se
Nybrogatan 64
Bäst!
❤️

20131015-145613.jpg

20131015-145727.jpg

Pause and smell the Flowers of life

På en halvtimma har jag träffat GuldFiskar, doftat Röda Rosor, blickat djupt in i Gula Tagetes.

Mitt i stan.

Ja.

Allt finns, om vi bara Pausar, och Ser.

#livemindfully #practicenownow

20131015-111328.jpg

OSLO 9-10 november

OSLO 9-10 november: PRANA FLOW VINYASA YOGA & SOULDANCE. Info & bokning: www.osloyoga.no

Fotograf: fotofagerstedt.com


GÖTEBORG 2-3 november

GÖTEBORG 2-3 november: PRANA FLOW VINYASA YOGA & SOULDANCE new moon weekend. Bokning: senast 20 oktober till info@niamovement.se eller 031-14 40 01

UMEÅ 26-27 oktober

UMEÅ 26-27 oktober: MYA flow yogastudio. Bokning: info@myaflow.se www.myaflow.com

Foto: fotofagerstedt.com

I am so grateful for all my teachers

“First, love will teach you how to love yourself. It will do this by compelling you to give up liking and disliking yourself. You will lose that choice. And you will feel like you are dying.” Barry Long

A quote I just found scribbled on a piece of paper by myself many years ago.

I am so grateful for all my teachers.

Barry was my teacher and mentor for 12 years. I am so grateful for Barry.

These photos of Sarah, Barry and myself are from Australia, probably 2002 or 2003.

I am so grateful for all my teachers.

Thank you, life.

“It will teach you to not like or dislike where you are. You will lose that choice too.”